Wykaz antygenów panelu FoodPrint200+ - Mleko i przetwory: Alfa-laktoalbumina, Beta-laktoalbumina, Białko jaja, Kazeina, Mleko bawole, Mleko kozie, Mleko krowie, Mleko owcze, Żółtko jaja
- Zboża glutenowe: Gliadyn/ Gluten, Jęczmień, Kuskus, Otręby pszenne, Owies, Pszenica, Pszenica orkisz, Pszenica durum, twarda, Słód, Żyto
Zboża bezglutenowe: Gryka zwyczajna, Kasza jaglana, Kukurydza, Mąka kukurydziana, Ryż, Szkarłat wyniosły, amarantus, Tapioka - Owoce: Ananas, Arbuz, Awokado, Banan, Brzoskwinia, Cytryna, Daktyl, Figi, Granat, Grejpfrut, Gruszka, Jabłko, Borówka czarna, Jeżyna, Kiwi, Liczi chińskie, Limonka, Maliny, Mandarynka, Mango, Melon, Morela, Morwa, Nektaryna, Papaja, Pomarańcza, Porzeczka czerwona, Rabarbar, Rodzynki, Śliwka, Truskawka, Winogrono (ciemne, jasne), Wiśnia, Żurawina
- Warzywa psiankowe: Bakłażan, Papryka (zielona, czerwona, żółta), Pomidor, Ziemniaki
Warzywa strączkowe: Bób, Ciecierzyca, Fasola biała, Fasola czerwona, Fasolka szparagowa, Groszek zielony, Soczewica, Soja Warzywa kapustne/ krzyżowe: Brokuł, Brukselka, Kapusta biała, Kapusta czerwona, Kalafior, Rukiew wodna, Rzepa, Rzodkiewki Warzywa, włoszczyzna: Marchew, Por, Seler Warzywa, sałaty: Cykoria, Rukola, Sałata Warzywa, dyniowate: Dynia, Ogórek, Kabaczek zielony, Kabaczek żółty Warzywa, inne: Burak boćwina, Burak czerwony, Cebula, Kapary, Karczoch, Komosa ryżowa, quinoa, Maniok jadalny, Oliwka, Słodki ziemniak, batat, Szalotka, Szparagi, Szpinak - Ryby i owoce morza: Dorada, Dorsz, Glon espaguette, Glon spirulina, Glon wakame, Homar, Karp, Kawior, Krab, Krewetki (mieszanka), Łosoś, Łupacz, Makrela, Małż, Małże (Ensis directus), Małże (Mytilus edulis), Mątwa, Morlesz (Pagellus centrodontus), Morszczuk, Okoń, Okoń morski, Ośmiornica, Ostryga, Płastuga, Przegrzebki, Pstrąg, Sardelowate, Sardynka, Sepia, Sercówka jadalna, Śledź, Ślimak morski, Sola, Szczupak, Tuńczyk, Turbot, Wąsonogi, Węgorz, Włócznik, Żabnica
- Mięso: Cielęcina, Dzik, Indyk, Jagnięcia, Kaczka, Konina, Królik, Kura, Kuropatwa, Koza, Przepiórki, Sarna, Struś, Wieprzowina, Wół, Wołowina
- Zioła, przyprawy: Anyż, Bazylia, Chmiel, Curry, Cynamon, Czosnek, Estragon, Gałka muszkatołowa, Gorczyca, Goździki, Imbir, Kminek, Kolendra, Koperek, Liście laurowe, Lukrecja, Majeranek, Mięta, Mięta pieprzowa, Miłorząb, Papryczka chili, Pieprz cayenne, Pieprz ziarnisty (czarny, biały), Natka pietruszki, Pokrzywa, Rozmaryn, Rumianek, Szafran, Szałwia, Tymianek, Wanilia, Żeńszeń
- Orzechy, nasiona: Cibora jadalna, Kokos, Len zwyczajny, Migdały, Nasiona słonecznika, Orzech brazylijski, Orzech macademia, Orzech nerkowca, Orzech włoski, Orzech ziemne, Orzech pinii, Pistacja, Rzepak, Sezam
- Inne: Agar agar E406, Aloes zwyczajny, Cukier trzcinowy, Drożdże piekarskie, Drożdże piwowarskie, Grzyby, Herbata czarna, Kakao, Kasztan jadalny, Kawa, Miód, Orzeszki kola, Szarańczy strąkowy, karob, Transglutaminaza
|